Expodpredsedníčku Najvyššieho súdu Urbancovú z väzby neprepustili

0
Bývalá predsedníčka Najvyššieho súdu SR Daniela Švecová a bývalá podpredsedníčka NS SR Jarmila Urbancová (Autor: TASR)

Bývalá podpredsedníčka Najvyššieho súdu (NS) SR Jarmila Urbancová, zadržaná počas minuloročnej akcie Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Víchrica, zostáva naďalej vo väzbe. Sudca pre prípravné konanie ŠTS 5. januára zamietol jej žiadosť o prepustenie z väzby. Obvinená voči rozhodnutiu nepodala sťažnosť. Informoval o tom jej obhajca Peter Erdős. Na zamietnutie žiadosti obvinenej o prepustenie z väzby upozornil portál noviny.sk.

NS SR 12. novembra minulého roku zamietol sťažnosť Jarmily Urbancovej, podnikateľa a konkurzného advokáta Zoroslava Kollára a bývalého predsedu Okresného súdu Bratislava III Davida Lindtnera voči rozhodnutiu ŠTS z 31. októbra, ktorý trojicu do väzby zobral. Senát NS SR vtedy zároveň na podklade sťažnosti prokurátorky rozšíril dôvody väzby u obvinených Zoroslava Kollára a Davida Lindtnera aj o preventívnu väzbu.

Trojicu zadržala NAKA 28. októbra 2020 v rámci akcie Víchrica. Následne Ústavný súd SR 29. októbra dal súhlas na vzatie do väzby pre Jarmilu Urbancovú a Davida Lindtnera. Všetci traja sú obvinení zo zločinu prijímania úplatku.

- Reklama -