Ďuriš Nicholsonová po rokovaní vlády: Aký je rozdiel medzi skríningovým a celoplošným testovaním?

0
Lucia Ďuriš Nicholsonová (Autor: TASR)

Tak kto tomu má rozumieť??? Minister Krajčí po rokovaní vlády v sobotu vyhlásil, že sa predbežne po konštruktívnych rokovaniach dohodli na skríningovom testovaní. Neviete o čo presne ide a ako to bude fungovať? Nie ste sami. Krajčí to nešpecifikoval. A ani europoslankyňa za koaličnú SaS tomu nerozumela, buďte pokojní, chyba nie je vo vás…

“Aký je rozdiel medzi skríningovým testovaním a celoplošným testovaním?” – opýtala sa v sobotu neskoro večer europoslankyňa Ďuriš Nicholsonová po Krajčího informovaní o rokovaní vlády cez sociálnu sieť.

Politický komentátor Ľubomír Lintner jej na to odpísal: “…keby takýto týždeň s toľkými rokovaniami vlády a jedným zrušeným rokovaním, sa udial v normálnej krajine, tak ľudia už vybuchnú. A keď ľudia s realistickým vnímaním diania sledujú, že šef SaS dáva jasné signály, že je proti plošnému testovaniu, dnes dokonca Remišová so skupinou poslancov pred rokovaním vyhlásila, že je proti plošnému testovaniu, tak by tí realisticķí ľudia čakali, že od príčetných ľudí v koalícii sa dozvedia jasný výsledok. Nedozvedia! A tak blúdia sociálnymi sieťami a druhý najintenzívnejšie vnímaný človek SaS tiež neponúkne pevný bod. Toto je naozaj frustrujúce. Vláda, ktorá pri preberaní dekrétov od prezidentky ústami I. Matoviča deklarovala otvorenosť vo vládnutí, sa hrá s ľuďmi ako mačka s myšou.”

- Reklama -