Poslanci počítajú s mimoriadnou schôdzou popoludní

0
Foto: TASR

Poslanci Národnej rady (NR) SR počítajú s mimoriadnou schôdzou už v stredu o 15.00 h. Venovať by sa mala balíku zmien súvisiacich s druhou vlnou pandémie nového koronavírusu, ktorý by mala vláda prijať na svojom aktuálnom rokovaní. Legislatívnym zmenám by sa malo plénum venovať v skrátenom legislatívnom konaní. Potvrdili to viacerí poslanci s tým, že dostali avízo, no oficiálnu pozvánku ešte nie.

Predsedníčka klubu Za ľudí Jana Žitňanská uviedla, že už v utorok (12. 1.) dostali avízo, že by mala byť schôdza NR SR v stredu popoludní. Poslanci Za ľudí podľa jej slov na rokovanie prídu, keďže o tom boli dopredu informovaní. So schôdzou ráta aj podpredseda NR SR Juraj Šeliga (Za ľudí). Uviedol, že zatiaľ nemá informáciu o tom, či už bol návrh z vlády doručený parlamentu.

Šéf klubu OĽANO Michal Šipoš rovnako počíta so schôdzou. “NR SR zasadá nepretržite. Máme dostatočné platy, tak keď sa zvolá schôdza, máme byť v robote,” poznamenal.

“Dostali sme upozornenie, že máme počítať s tým, že o 15.00 h má byť schôdza. Poslanci s tým teda počítajú,” povedala predsedníčka klubu SaS Anna Zemanová.

Informáciu o schôdzi dostali aj nezaradení poslanci pôsobiaci v strane Hlas-SD. Hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková pre potvrdila, že sa na schôdzu chystajú.

Vládny balík zmien má umožniť vykonať očkovanie proti ochoreniu COVID-19 aj mimo ambulancií s cieľom čo najrýchlejšej realizácie očkovania. Zaviesť by sa mala tiež sankcia za porušenie nastavených pravidiel pri očkovaní. V rámci zmien sa má upraviť aj zákon o verejnom obstarávaní, cieľom je rozšíriť výnimku z povinnosti dodržiavania odkladnej lehoty na všetky priame rokovacie konania. Spresniť sa majú i pravidlá nakladania s hnuteľným majetkom štátu vo verejnom záujme ako darovanie hnuteľného majetku štátu, ktorým sú ochranné pomôcky, testy, vakcíny, iné lieky, zdravotnícky materiál.

- Reklama -