Na palube lietadla, ktoré havarovalo v Jávskom mori, neboli Slováci

0
Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok (nominant SaS). Foto: TASR

Na palube dopravného lietadla indonézskej leteckej spoločnosti Sriwijaya Air, ktoré havarovalo v sobotu v Jávskom mori neďaleko ostrova Laki, neboli občania SR. Uviedol to riaditeľ tlačového odboru Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR Juraj Tomaga.

 Na palube lietadla bolo dokopy 62 ľudí vrátane 12 členov posádky a desiatich detí, informoval indonézsky minister dopravy Budi Karya.

“Nadmorská výška lietadla linky č. SJ182 spoločnosti Sriwijaya Air približne štyri minúty po odlete klesla za necelú minútu o viac než 10.000 stôp (vyše tri kilometre),” uviedol letecký portál FlightRadar, z ktorého cituje TASS.

Národná pátracia a záchranná agentúra (BASARNAS) vyslala do vôd na severe od Jakarty záchranné tímy, uviedol šéf agentúry Bagus Puruhito, ktorého cituje agentúra Reuters. Záchranári tam našli trosky, avšak zatiaľ nie je potvrdené, či pochádzajú zo stroja letiaceho na linke SJ182.

Prípadom sa zaoberajú záchranári, ako aj indonézsky Národný výbor pre bezpečnosť dopravy, uviedla hovorkyňa rezortu dopravy Adita Irawati.

- Reklama -