Do konca januára sa vo vlakoch rušia jedálenské vozne. Železničná spoločnosť Slovensko to nazýva optimalizáciou dopravy

0
Ilustračná fotografia (Autor: TASR)


    

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) pristupuje k ďalšej optimalizácii dopravy. Dôvodom je znižovanie mobility obyvateľstva, ktoré súvisí s protipandemickými opatreniami. Zároveň zatiaľ nezaradí reštauračné vozne. Informoval o tom hovorca ZSSK Tomáš Kováč.
      

Od 9. januára do 28. februára nebudú v soboty a nedele vedené viaceré regionálne rýchliky. Súčasne ani po 10. januári ZSSK nezaradí reštauračné vozne na trase Košice – Žilina – Bratislava v tzv. šesťstovkových rýchlikoch a vo vlakoch 700, 702, 704, 717, 719, 764, 767, 17764, 1763. “S postupným opätovným nasadením týchto vozňov počítame od 24. januára 2021. Upozorňujeme, že v spomínaných vlakoch nebude ani možnosť zakúpenia si občerstvenia a nápojov z mobilbaru, preto cestujúcich prosíme o pochopenie a o to, aby si podľa vlastných možností na dlhšiu cestu zabezpečili aj občerstvenie,” skonštatoval Kováč.
      

K obmedzeniu reštauračných služieb dochádza tiež vo vlakoch Railjet xpress (rjx) 167 a rjx 160 medzi Viedňou a Bratislavou. Vlak rjx 167 v bude úseku Viedeň – Bratislava do odvolania vedený bez personálu reštauračného vozňa. Rovnako tak to bude platiť v prípade vlaku rjx 160 v úseku Bratislava – Viedeň. Vozne, v ktorých sa poskytujú cateringové služby, budú v úseku Viedeň – Bratislava – Viedeň uzamknuté. V úseku Viedeň – Zürich – Viedeň však budú cateringové služby poskytované v plnom rozsahu.

- Reklama -