USA: Twitter zablokoval účet Donalda Trumpa

1
Americký prezident Donald Trump hovorí počas zhromaždenia pred Bielym domom vo Washingtone. (Foto: TASR/AP)

Americká spoločnosť Twitter oznámila, že na 12 hodín zablokovala účet amerického prezidenta Donalda Trumpa a nariadila mu odstrániť tri jeho príspevky, ktoré porušujú pravidlá tejto sociálnej siete. Ak tak nespraví, Twitter pohrozil jeho trvalým zrušením. Informovala o tom vo štvrtok agentúra AFP.

Predtým, ako Twitter Trumpov účet zablokoval, prezident zverejnil videá, v ktorých reagoval na dianie v americkom hlavnom meste Washington, pričom v nich zopakoval svoje nepodložené tvrdenia o sfalšovaní výsledkov novembrových prezidentských volieb.

Videá zverejnené Trumpom najskôr odstránili sociálna sieť Facebook a videoserver YouTube a následne k tomuto kroku pristúpil aj Twitter. Tvrdili, že Trump podnecuje násilné protesty svojich priaznivcov, ktorí zaútočili na budovu amerického Kapitolu, kde mali kongresmani potvrdiť víťazstvo Joea Bidena v prezidentských voľbách.

Trumpov účet zostane zablokovaný, pokiaľ nedôjde k odstráneniu problematických príspevkov, uviedol bezpečnostný tím Twitteru.

“V dôsledku bezprecedentnej a pretrvávajúcej násilnej situácie vo Washingtone sme požiadali o odstránenie troch tvítov z účtu Donalda Trumpa, ktoré boli dnes zverejnené, z dôvodu opakovaného a závažného porušovania našej politiky,” uvádza sa Twitter.

- Reklama -

1 komentár

  1. Američania majú Twitter na háku,vratane Ty rura= You Tube a Fakebook, majú tam Gab.com a Perlel, ako aj Duckduckgo…Do roka-dvoch ” sladký” Zuckerbergerovia pôjdu na bubon, taká bude ich buducnosť! Gab.com má miliónové prirastky úctov denne! ANECENZURUJE NIKOHO!!! Chodí tam aj @ realDonaldTrump!!!!!!

Comments are closed.