Remišová: Vláde navrhnem pre Nitru podobný režim ako mala Orava

1
ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová (Za ľudí) (Foto: TASR)

Vicepremiérka Veronika Remišová (Za ľudí) navrhne tento týždeň vláde pre Nitru podobný režim, ako platil pre Oravu, opakované lokálne testovanie a ešte prísnejšie opatrenia, ako platia vo zvyšku Slovenska. Urobí tak na žiadosť samosprávy a zdravotníkov z Nitry.

“Napriek prísnym celoslovenským opatreniam sa situácia v Nitre nezlepšuje a nemocnica nestíha nápor pacientov,” vysvetľuje Remišová. Situácia v meste je podobná ako na Orave v októbri. Práve prísnejšie opatrenia a opakované lokálne testovanie tam podľa Remišovej dokázali zásadne obmedziť šírenie infekcie.

V Nitre sa koncom týždňa uskutoční plošné testovanie, priblížil primátor Marek Hattas. “Plošné testovanie má podľa mňa zmysel tam, kde jednotlivé okresy horia. Ideálne by bolo, aby sme urobili podobný variant ako na Orave – ľudia mohli ísť do práce až po tom, ako mali negatívny test,” skonštatoval.

Pandemická situácia v Nitre je najhoršia na Slovensku a je porovnateľná s jesenným priebehom pandémie na Orave, informoval v pondelok (4. 1.) nitriansky primátor po zasadnutí okresného krízového štábu (OKŠ). Testovanie bude od piatka do nedele (8. – 10. 1.). Riaditeľ nitrianskej nemocnice Milan Dubaj skonštatoval, že zdravotníkom by pomohol predovšetkým úplný lockdown, ktorý by sa týkal aj veľkých zamestnávateľov.

- Reklama -

1 komentár

  1. Plagiátorka! Ešte aj tu kopíruje, lebo jej mozog myslí rozkrokom do 11.večer,a potom uz nie,iba ho roztiahne…Preto m8luje Žalude…

Comments are closed.