Automobilka Jaguar Land Rover kontruje: Máme prísne protokoly, testujeme aj dodávateľov

0
spoločnosť Jaguar Land Rover Slovakia (Foto: TASR)

Automobilka Jaguar Land Rover v reakcii na kritickú pandemickú situáciu v Nitre od pondelka funguje v mimoriadnom režime. „Znamená to, že po koncoročnom sprísnení opatrení platí napríklad povinnosť práce z domu pre všetky pracovné pozície, ktorých prítomnosť v závode nie je priamo potrebná na výrobu automobilov,“ uviedla manažérka Jaguar Land Rover Slovakia pre firemné vzťahy Miroslava Remenárová.

Ako pripomenula, spoločnosť uskutočnila už 28. decembra dobrovoľné testovanie zamestnancov a dodávateľov. „Druhé kolo organizujeme tento štvrtok a piatok 7. a 8. januára. Vývoj situácie pozorne sledujeme tak, aby sme zabezpečili ochranu zdravia všetkých zamestnancov, dodávateľov a tým aj okolia, v ktorom pôsobíme. Od začiatku pandémie sme zabezpečili rozsiahle protipandemické opatrenia v závode, ktoré zahŕňajú našich zamestnancov, ako aj zamestnancov dodávateľských firiem pôsobiacich v areáli závodu,“ povedala Remenárová.

Podľa jej slov automobilka poskytuje svojim zamestnancom v súvislosti s pandémiou maximálnu podporu a dodržiava prísnu kontrolu stanovených opatrení. Od 1. januára v závode funguje pre nich špeciálna telefonická a emailová linka v súvislosti s ochorením COVID-19 či na nahlasovanie neprítomnosti. „Naďalej pokračujeme v pravidelnom vydávaní špeciálnych ‘COVID správ’ pre našich zamestnancov,“ doplnila Remenárová.

Jaguar Land Rover podľa nej spolupracuje aj s dodávateľmi, ktorým prezentoval všetky svoje pravidlá a opatrenia na prevenciu šírenia pandémie. Spoločnosť zároveň zaviedla prísny protokol pre prípady pozitívneho výsledku u zamestnancov. „Pandemickú situáciu neustále monitorujeme a sme v úzkom kontakte s predstaviteľmi mesta, ako aj s regionálnym úradom verejného zdravotníctva. Sme pripravení urobiť všetko, čo je v našich silách, na ochranu zdravia našich zamestnancov, spolupracovníkov a ich rodín,“ dodala Remenárová.

- Reklama -