Žilinka ide preveriť situáciu do Prešova, Hlas – SD hovorí o pretekoch v zatýkaní

0
handcuffs, law enforcement, cuffs
Photo by Clker-Free-Vector-Images on Pixabay

Generálny prokurátor Maroš Žilinka preverí situáciu v súvislosti s pokusom o samovraždu policajného exprezidenta. TASR o tom informovala hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová.

“V súčasnosti je na ceste do Prešova, kde preverí vzniknutú situáciu priamo s príslušnými prokurátormi krajskej a okresnej prokuratúry v Prešove,” povedala Tökölyová.

Bývalý policajný prezident Milan Lučanský, ktorý je v súčasnosti vo väzbe v Ústave na výkon väzby a Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Prešove, sa v utorok podvečer pokúsil o samovraždu. Jeho stav je kritický.

Krok bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského je jedným z dôsledkov atmosféry na Slovensku, kde sa preteky v zatýkaní stali predmetom politického boja. Uviedla to mimoparlamentná strana Hlas-SD v reakcii na informáciu o pokuse samovraždy Lučanského vo väzbe.

“Prezumpcia neviny sa úplne stratila, obvinené osoby sú automaticky označované za zločincov a väzba sa namiesto preventívneho stala trestným opatrením. V takejto atmosfére porušovania práva oveľa ťažšie nesú svoj údel obvinení, ktorí sú presvedčení o svojej nevine,” uviedol Hlas-SD. Strana tiež verí, že sa Lučanského podarí zachrániť.

- Reklama -