Muža, ktorý pozýval ľudí na nepovolené zhromaždenie, polícia obvinila

0
Protest na Hodžovom námestí, Bratislava 17.11.2020. (Foto: TASR)

Polícia preveruje verejné nepovolené zhromaždenie, ktoré sa konalo vo štvrtok (17. 12.) na Hodžovom námestí v Bratislave. Na základe dôkazov bol v piatok ( 18. 12.) zadržaný podozrivý 40-ročný muž. Bolo mu vznesené obvinenie z prečinu podnecovania. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Bratislave Lucia Mihalíková.  

“Obvinený muž z okresu Poltár mal na Hodžovom námestí oslovovať okoloidúcich, aby sa pridali k zhromaždeniu. Vyzývať na účasť mal aj prostredníctvom živého vysielania na sociálnej sieti,” priblížila Mihalíková. Dodala, že svojím konaním mal verejne vyzývať na “hromadné neplnenie dôležitej povinnosti uloženej uznesením vlády SR”.

Obvinený muž sa momentálne nachádza v cele policajného zaistenia. Poverený príslušník zároveň spracoval pre prokurátora podnet k podaniu návrhu na vzatie obvineného do väzby, uviedla hovorkyňa.

Pripomenula, že policajti budú v sobotu monitorovať verejný poriadok v uliciach Bratislavského kraja. Dôvodom je dodržanie protipandemických opatrení. V prípade zistenia protiprávneho konania budú policajti postupovať v súlade so zákonom o PZ, podotkla Mihalíková.

- Reklama -