Aj vicepremiér Holý má covid-19

0
Podpredseda vlády Štefan Holý (Sme rodina). Foto: TASR

Podpredseda vlády pre legislatívu Štefan Holý (Sme rodina) mal tiež pozitívny test na ochorenie COVID-19. Ostáva v karanténe. Potvrdili to z Úradu vlády SR. Členovia vlády absolvovali testovanie po tom, čo mal v piatok (18. 12.) pozitívny test premiér Igor Matovič (OĽANO).

V piatok popoludní sa testom podrobila aj ministerka kultúry Natália Milanová (OĽANO). Na sociálnej sieti ešte v piatok večer informovala o negatívnom výsledku a pozitívnym členom vlády zaželala ľahký priebeh a skoré uzdravenie.

Nový koronavírus sa počas piatka potvrdil aj u vicepremiérky Veroniky Remišovej (Za ľudí) a ministra obrany Jaroslava Naďa (OĽANO). V karanténe je po stretnutí s premiérom aj predseda Národnej rady SR a líder Sme rodina Boris Kollár. Podľa slov jeho hovorkyne Michaely Jurcovej absolvuje päťdňovú karanténu, po ktorej sa pôjde dať otestovať.

Z členov kabinetu je z dôvodu kontaktu s pozitívnou osobou už od utorka (15. 12.) v karanténe minister životného prostredia Ján Budaj (OĽANO). Šéf agrorezortu Ján Mičovský (OĽANO) na začiatku týždňa potvrdil, že sa nakazil novým koronavírusom. Ostatní členovia vlády nastúpili do karantény a viacerí už podstúpili test.

- Reklama -