Košice: V U. S. Steel evidujú 83 nakazených novým koronavírusom

0
U.S.Steel Košice (Autor: U.S.Steel Košice)

V košických oceliarňach U. S. Steel evidujú k piatku celkovo 83 aktívnych prípadov s pozitívnym testom na ochorenie COVID–19. Zároveň 279 pracovníkov, ktorí boli infikovaní, sa po preliečení už vrátilo do práce. Informoval o tom hovorca oceliarní Ján Bača.

“Počet nakazených novým koronavírusom stúpol, čo je pochopiteľné, pretože aj pri najprísnejších opatreniach počet v podniku do určitej miery kopíruje vývoj pandémie v našom regióne. Čo sa týka testov, v súčasnosti testujeme v podniku cielene, ako aj preventívne na zabránenie šírenia infekcie na pracovisku. Testovanie prispôsobíme zákonným usmerneniam, keď budú zverejnené,” uviedol Bača.

V podniku podľa neho neustále upozorňujú pracovníkov, aké účinné sú rúško, odstup a základné hygienické pravidlá. Osobitne dôležitá je prevencia v súvislosti s nadchádzajúcimi vianočnými sviatkami.

“Intenzívne komunikujeme s našimi zamestnancami, aby prežili sviatky doma v úzkom kruhu s ľuďmi, ktorí s nimi žijú v jednej domácnosti. Vystríhame našich zamestnancov pred stretnutiami mimo spoločnej domácnosti,” skonštatoval hovorca.

U. S. Steel Košice s dcérskymi spoločnosťami má zhruba 9500 zamestnancov

Na Slovensku vo štvrtok (17. 12.) pribudlo 3991 pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19 formou RT-PCR testov, z toho 463 v Košickom kraji. Ochoreniu podľahlo ďalších 62 osôb.

- Reklama -