Harbuľák: Gastrobiznis je v mestách na pokraji krachu

0
Na snímke Marek Harbuľák, generálny manažér Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska. Foto. TASR

Zimná sezóna bude skôr o prežití, aj to sa týka len časti podnikov a zamestnávateľov, ktorí sa nachádzajú v zimných strediskách. Pre TASR to uviedol prezident Zväzu cestovného ruchu (ZCR) SR Marek Harbuľák s tým, že od zimy nemajú veľké očakávania.

Zariadenia ako napríklad gastroprevádzky či hotely v mestách nemajú podľa neho žiadnu nádej na zlepšenie situácie. “Keďže nie sú prijímané žiadne ďalšie opatrenia na pomoc pre týchto zamestnávateľov, ale práve naopak, končia niektoré lehoty na odložené splátky a platby, týmto zariadeniam hrozí už v najbližších týždňov špirála dlhov, strata nároku na ďalšiu pomoc a kolaps,” upozornil Harbuľák.

Rezervácie v hoteloch sú zatiaľ minimálne, prezident zväzu dodal, že to je spôsobené najmä neistotou. Predpokladať, aký bude dopyt po ubytovaní v hotelových zariadeniach počas zimnej sezóny, je preto podľa Harbuľáka ťažké. Podotkol však, že hotely prijímajú také opatrenia, že riziko prenosu ochorenia je minimalizované.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu