Nemecko: Útočník z Trieru zostane vo vyšetrovacej väzbe

0
Ľudia kladú kvety a sviečky pri pamätníku Porta Nigra neďaleko mieste incidentu v nemeckom meste Trier 2. decembra 2020. Stovky ľudí sa v stredu zhromaždili v nemeckom meste Trier, aby si pripomenuli obete utorkového útoku, pri ktorom 51-ročný Nemec narážal autom do chodcov a usmrtil piatich ľudí. (Foto: TASR/AP)

Muž, ktorý v utorok vrážal autom do ľudí v centre nemeckého mesta Trier, zostane vo vyšetrovacej väzbe. Oznámil to v stredu hovorca miestnej polície, uviedla agentúra DPA.

Vzhľadom na to, že sa stále preveruje i možnosť, že páchateľ trpí psychickým ochorením, rozhodovalo sa o tom, či bude naďalej umiestnený vo väzbe, alebo ho presunú do uzatvoreného psychiatrického zariadenia.

Nemec vo veku 51 rokov vrážal v utorok popoludní pod vplyvom alkoholu autom do chodcov v pešej zóne v meste Trier v spolkovej krajine Porýnie-Falcko. Usmrtil pritom päť osôb vrátane deväťtýždňového dieťaťa a jeho otca, ďalších 18 osôb utrpelo zranenia. Matka dojčaťa náraz prežila a spolu s ďalším 1,5-ročným synom je hospitalizovaná v nemocnici.

Vyšetrovatelia nateraz vychádzajú z toho, že tento čin nebol organizovaný ani nemal politický motív a muž konal v amoku. Nič nenasvedčuje ani tomu, že by mal muž komplicov alebo spolupáchateľov. Detaily policajného výsluchu zatiaľ neboli zverejnené. Muž čelí obvineniam z päťnásobnej vraždy, viacnásobného pokusu o vraždu a viacnásobného ublíženia na zdraví.

Ľudia kladú kvety a sviečky pri pamätníku Porta Nigra neďaleko mieste incidentu v nemeckom meste Trier 2. decembra 2020. (Foto: TASR/AP)
- Reklama -