Pčolinský: Pokles preferencií? Nesledujeme to

0
poslanec NR SR Peter Pčolinský (Smer rodina) Foto: TASR

Nesledujeme to, neanalyzujeme to. Aj tak rozhodnú voliči vo voľbách, hodnotí posledný pokles preferencií hnutia Sme rodina jeho podpredseda Peter Pčolinský.

Agentúra Focus namerala hnutiu Sme rodine v nedeľu zverejnenom novembrovom prieskume len 6,1 percenta – najmenej od parlamentných volieb 2016. Prečo je tomu tak podľa vás?

Nemáte pravdu, mali sme už menej. V lete 2016 sme mali cez štyri percentá (máj – 4,2%, júl – 4,8%).

A čím si ale vysvetľujete prepad v tomto roku?

Pokles preferencií súvisí s  tým, že sme v čase najväčšej hospodárskej krízy, s opatreniami, ktoré ľudia nevnímajú pozitívne. Navyše Boris Kollár nebol mesiac na televíznej obrazovke. My si však z toho ťažkú hlavu nerobíme a preferencie neriešime. Dôsledne plníme náš volebný program a vo voľbách ľudia rozhodnú. 

Takže nemyslíte si, že prieskum odzrkadľuje aj správanie sa vášho predsedu v nemocnici, kde prijímal návštevy blízkych, či koaličných partnerov, alebo predtým samotná nehoda s misskou v aute?

Keď si pozriete termín zberu dát prieskumu Focusu (18.-25.11.), tak vidíte, že to tam nie je.

Podľa politológov časť vašich voličov posilňuje Hlas Petra Pellegriniho. Súhlasíte? Vy to nejakým spôsobom s kolegami analyzujete?

Vôbec to neanalyzuje, rovnako ako ani názory politológov, analytikov, takéto všeobecné kecy. Aj tak rozhodnú voliči vo voľbách. Podľa týchto analytikov by sme dávno mali mať mínus 15 percent a pritom sme sa vo voľbách stali druhou najsilnejšou koaličnou stranou, respektíve treťou celkovo. Tieto komentáre nás vôbec nevyrušujú.

- Reklama -