Nemecko: Počet obetí útoku sa zvýšil na päť, zraneniam podľahla 52-ročná žena

0
Nemecká kancelárka Angela Merkelová. Foto: TASR/AP

Počet obetí utorňajšieho incidentu, pri ktorom 51-ročný Nemec narážal autom do chodcov v pešej zóne v nemeckom meste Trier, sa zvýšil na päť. Piatou obeťou sa stala 52-ročná žena, ktorá utrpela ťažké zranenia, uviedla v utorok večer agentúra DPA s odvolaním sa na miestnu políciu.

Ďalšími obeťami sú deväťmesačné dieťa, ktorého matka je tiež v nemocnici, 25-ročná a 73-ročná žena a 45-ročný muž. Zranených po úmrtí 52-ročnej ženy zostáva 14 osôb.

“Táto udalosť otriasa celým Nemeckom,” povedal v utorok v meste Trier minister vnútra spolkovej krajiny Porýnie-Falcko Roger Lewentz. Páchateľ podľa neho konal cielene a s autom kľučkoval, aby zasiahol čo najviac ľudí.

“Zo správy z Trieru som veľmi smutná,” uvádza sa vo vyhlásení nemeckej kancelárky Angely Merkelovej, ktoré zverejnil na Twitteri jej hovorca Steffen Seibert. Kancelárka vyjadrila úprimnú sústrasť príbuzným ľudí, ktorí boli náhle a násilne vytrhnutí zo života. Ťažko zraneným zaželala veľa síl. Starosta Trieru Wolfram Leibe uviedol, že išlo o “najčernejší deň v meste Trier od konca druhej svetovej vojny”.

K nešťastiu došlo krátko pred 14.00 h. Muž, ktorého polícia okamžite zadržala, je podrobovaný výsluchu. Podľa doterajších zistení jeho čin nebol politicky ani nábožensky motivovaný. Objavili sa náznaky, že mohol trpieť psychickými problémami. Páchateľ konal pod vplyvom alkoholu.

- Reklama -