Pellegrini: Matovič chce vlastného generálneho aj špeciálneho prokurátora

1
Na snímke nezaradení poslanci NR SR Richard Raši a Peter Pellegrini počas tlačovej konferencie strany HLAS - sociálna demokracia 24. novembra 2020. (Foto: TASR)

Poslanci Národnej rady SR z mimoparlamentného Hlasu-SD nebudú vo voľbe kandidáta na generálneho prokurátora voliť neprokurátora. Medzi kandidujúcimi prokurátormi nevidia žiadneho, ktorý by vo funkcii predstavoval riziko pre Generálnu prokuratúru SR. Líder strany Peter Pellegrini o tom informoval na utorkovej tlačovej konferencii.

“Strana Hlas zahlasuje za jedného z prokurátorov,” uviedol Pellegrini. Odmietol, že by predstavitelia Hlasu rokovali s koaličnou či opozičnou stranou o výbere kandidáta. Na definitívnom mene sa chcú dohodnúť v strane až pred hlasovaním. Uvažujú o dvoch – troch menách.

Medzi navrhnutými prokurátormi Pellegrini nevidí žiadne meno, ktoré by mohlo Generálnej prokuratúre SR ublížiť. Nerozumie vyjadreniu predsedu vlády Igora Matoviča, ktorý povedal, že ak by niektorá koaličná strana zvolila kandidáta na generálneho prokurátora spolu s opozíciou, OĽANO odíde z koalície. Podľa Pellegriniho chce Matovič vlastného generálneho prokurátora aj špeciálneho prokurátora.

“Vlastne nám všetkým povedal, že pokiaľ nebude schválený ním navrhnutý kandidát a jeho nominant, nebude ani vláda,” uviedol Pellegrini. Podľa neho chce Matovič vlastného generálneho prokurátora aj špeciálneho prokurátora. “Ukazuje sa, že jeho sultánske maniere vládcu neobmedzeného pokračujú ďalej,” dodal na adresu Matoviča.

Premiér si podľa Pellegriniho uzurpuje extrémnu moc. “Koaliční partneri mu v tom asistujú a parlament sa na to pozerá, absolútne ignorujúc kontrolnú funkciu národnej rady voči vláde,” doplnil.

Kandidáta na generálneho prokurátora majú poslanci voliť na aktuálnej schôdzi. O funkciu sa uchádza sedem kandidátov, generálneho prokurátora má vymenovať prezidentka Zuzana Čaputová.

- Reklama -

1 komentár

  1. No badaj by nechcel ten zlodej a plagiátor Mat_ovič vlastného prokurátora. Kto ho ochráni keď mu skončí mandát? Nebude tam na stálo. Možno skončí skôr ako si sám myslí. Ešte uvidíme čo urobí ulica!!! Taky Generálny štrajk by istotne pomohol. To by nenechalo chladného jedného z jeho koaličných partnerov a musel by reagovať. Inak by si vykopal vlastný hrob. Ozaj viete o tom, že táto vláda drží po kope iba preto aby sa mohli dobre nabaliť? Sami to de facto priznávajú bez toho aby si to uvedomovali. Oni sa totižto riadia heslom po nás potopa!!!Zlodej a plagiátor Mat_ovič sám priznal, že už nebude viac premiérom, asi vie pre čo. Lebo to čo teraz narobí za podvody tak to mu už potom nik nebude dôverovať!!! a Su_lík je na tom detto!!! ten tiež už prehlásil, že SaS môže po tomto jeho funkčnom období mať nového predsedu strany. Tým je povedané dosť!!! To zatiaľ stále ešte iba modré trubky nechápu. Tak, že. Mysleniu zdar!!!

Comments are closed.