VIDEO Matovič chce počas troch decembrových víkendov urobiť celoplošné pretestovanie antigénovými testami

1
Predseda vlády SR Igor Matovič. Foto: TASR

Do Vianoc by sa mali na Slovensku konať tri kolá testovania, v ktorých sa má použiť osem miliónov antigénových testov. Potvrdil to premiér Igor Matovič (OĽANO) po pondelkom rokovaní ústredného krízového štábu s tým, že testovanie na štábe schválili.

Prvé kolo sa má uskutočniť 6. decembra a má byť celoplošné. Ďalšie dve by mali byť v mestách a obciach, ktoré z prvého kola vyjdú ako problematické. „Rôzne zložky štátu, ktoré sa budú podieľať na plánovaní, majú prísť do stredy (25. 11.) s návrhom, ako zrealizovať osem miliónov testov v priebehu troch decembrových víkendov,” povedal Matovič. Viac podrobností k testovaniu nepovedal.

Štáb riešil aj otázku návratu detí do škôl. Zatiaľ k uvoľňovaniu nedochádza. Matovič avizuje návrh, ktorý by žiakov 2. stupňa základných škôl a študentov stredných škôl mohol vrátiť do škôl na posledné dva týždne. Podrobnosti zatiaľ premiér nespresnil.

VIDEO

- Reklama -

1 komentár

  1. Zlodeja a plagiátora Mat_oviča treba okamžite zatvoriť!!! A to buď to na psychiatriu alebo rovno do basy!!! To čo si dovoľuje tento jeden psychopat nie je normálne. Do kedy to budeme ešte musieť znášať? Ľudia spamätajte sa a postavte sa na odpor tomuto duševne chorému jedincovi.

Comments are closed.