Hlina: Matovič vo svojom novom videu robí hlupákov z lídrov krajín EÚ

0
Alojz Hlina (Autor: TASR)

Premiér Igor Matovič robí podľa bývalého predsedu KDH Alojza Hlinu hlupákov z lídrov krajín Európskej únie. “Mám obavu, že neskôr dokonca pritvrdí a lídrov tých krajín, ktorí mu nazavolajú, bude posielať kopať hroby ako Sulíka,” uviedol Hlina na sociálnej sieti.

“Matovič vo svojom novom videu robí hlupákov z lídrov krajín EÚ. Vybabral s celým svetom. Kým svet nič netušil, on už nakúpil testy. Aby toho nebolo málo, tak ich kúpil lacnejšie ako Bill Gates.Celé to zorganizoval tak rýchlo, že o vojenskej akcii nestihol informovať ani hlavnú veliteľku armády. Mal to byť blitzkreig, ale nebol. Pokoril a donútil občanov Slovenska zúčastniť sa jeho experimentu pod hrozbou toho, že sa stanú druhotriednymi občanmi. Pod hrozbou toho, že ak nebudú mať modrý certifikát, tak nemôžu ísť do práce a nielen tam. Dokonca oklamal a ponížil aj tých dôchodcov, ktorým predtým povedal, že ak majú viac ako 65 rokov nemusia ísť na testovanie. Nakoniec ich zatvoril doma a báli sa ísť vybrať si dôchodok,” píše Hlina.

Ako uvádza ďalej, celoplošné testovanie sa podarilo logisticky sprocesovať len vďaka samosprávam. “Ak by nazabrali, minister obrany by ešte teraz pobehoval po štábe a nadával ľuďom do opíc za to, že ho ignorujú a Matovič by na 350-tej dvojhodinovej tlačovke posielal Sulíka kopať hroby,” uviedol Hlina.

Premiér mal však podľa neho väčšie PR očakávania z celoplošného testovania.

“Celoplošné testovanie prebehlo, výsledky neprichádzajú, resp. sú rozpačité. Školy ostávajú zatvorené, veľké segmenty hospodárstva povypínané. Paradoxne sa tieto výsledky premiérovi javia akoby ho oprávňovali urobiť z ostatných lídrov krajín Európy neschopákov, ktorých krajiny už dávno mohli byť inde, ak by sa ich lídri inšpirovali Matovičom. Obyvateľom európskych krajín v zásade odkázal: Vy tu trpíte, ale nemusíte, ja som vymyslel geniálny ťah ako poraziť Covid19, Vaši lídri o ňom odo mňa vedeli, ale ho nepoužili. ️Nezastavila ho ani Európska komisia, ktorá vydala usmernenie ako správne antigénové testy používať. Mám obavu, že neskôr dokonca pritvrdí a lídrov tých krajín, ktorí mu nazavolajú, bude posielať kopať hroby ako Sulíka. Ja osobne si myslím, že tento druh komunikácie (nech je použitý v akomkoľvek jazyku) a podobné pokorovanie lídrov iných krajín, hlavne krajín EÚ nás ešte vyjde draho,” myslí si Alojz Hlina.

- Reklama -