Od 8.00 zasadá vláda. Prerokuje aj podporu umeleckých škôl

0
Ilustračná snímka zo zasadnutia vlády. Foto: TASR

Milióny z eurofondov by mali byť použité na podporu udržania zamestnanosti v základných umeleckých školách (ZUŠ). Vláda SR bude na stredajšom rokovaní schvaľovať prostriedky, ktoré majú refundovať 80 percent mesačnej mzdy zamestnancov ZUŠ, a to za obdobie vyhlásenia mimoriadnej situácie, resp. núdzového stavu v dôsledku pandémie nového koronavírusu v marci až júni 2020.

Z návrhu, ktorý na vládu predložilo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR vyplýva, že na uvedené obdobie bude potrebné vyčleniť 20 miliónov eur, pričom sa opatrenie týka zhruba 6192 zamestnancov a 716 ZUŠ vrátane elokovaných pracovísk. Na financovanie majú byť použité zdroje Európskeho sociálneho fondu v rámci Operačného programu Ľudské zdroje na roky 2014 – 2020.

Kabinet na svojom 52. rokovaní má tiež vymenovať nových prednostov okresných úradov v Hlohovci a Rožňave.

Rovnako sa má zaoberať aj návrhom aktualizácie akčného plánu Národného programu rozvoja starostlivosti o pacientov so zriedkavými chorobami v Slovenskej republike.

Po vyše jednomesačnom období, v ktorom od 7. októbra rokovania exekutívy začínali už o 06.00 h, si ministri mohli pospať trocha dlhšie, kabinet rokuje o 08.00 h.

- Reklama -