Za Slušné Slovensko umiestnilo na námestia tisícky kvetov, chystajú online zhromaždenie

0
Foto: facebook Za slušné Slovensko

Iniciatíva Za slušné Slovensko v utorok dopoludnia na námestia v Bratislave, Banskej Bystrici, Košiciach, Lučenci, Kežmarku a na ďalších miestach po Slovensku umiestnila tisíce kvetov. Majú pripomínať, že v roku 1989 vyšla do ulíc pokojná sila, ktorej slušnosť zvíťazila nad mocou neslobody.

“Kvety nám zároveň pripomínajú krehkosť slobody a demokracie, ktorú je potrebné dennodenne chrániť. Chrániť ju však potrebujeme aj od lží tých, ktorí sa pod rúškom demokracie snažia práve demokraciu pošliapať,” uviedla iniciatíva Za slušné Slovensko. Tvrdia, že radosť 17. novembra je silnejšia ako nenávisť, s ktorou v utorok mnohí pôjdu do ulíc.

“My dnes nemôžeme stáť na námestiach, aby sme šírením vírusu neohrozili seba a našich blízkych. Plne to rešpektujeme, tak ako sme vždy rešpektovali právny štát a jeho zákony,” poznamenala iniciatíva. Ako dodala, ctí si aj ľudí, ktorí pred 31 rokmi štrngali na námestiach kľúčmi. “Títo ľudia nás naučili, že slušnosťou a pokojom je možné dosiahnuť nedosiahnuteľné – slobodu,” tvrdí Za slušné Slovensko.

Online zhromaždenie Za slušné Slovensko sa uskutoční v utorok o 17.11 h na sociálnej sieti. Počas podujatia vystúpia tváre roku 1989, ale aj ľudia z oblasti médií a kultúry.

- Reklama -