Na podujatiach sa bude sedieť v každom druhom rade alebo šachovnicovo, upozorňujú hygienici

0
Ilustračná snímka. Foto: TASR

Návštevníci kultúrnych podujatí a bohoslužieb budú musieť sedieť buď v každom druhom rade, alebo šachovnicovo. Vyplýva to z vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR, ktorou sa od pondelka (16. 11.) uvoľňujú opatrenia pre divadlá, kiná, filmové predstavenia či bohoslužby. TASR o tom informovala hovorkyňa úradu Daša Račková.

„Zakázaná je konzumácia nápojov alebo jedál, organizátor musí pred začiatkom odmerať telesnú teplotu účinkujúcich a nepovoliť im vstup, ak majú teplotu vyššiu ako 37,2 stupňa Celzia,” uviedla.

Tiež budú otvorené fitnescentrá a plavárne, pričom naraz v nich bude môcť byť najviac šesť zákazníkov. „Personál musí nosiť rúška a vo zvýšenej miere upratovať, čistiť a dezinfikovať priestory a vybavenie. Zároveň platí podmienka jedna osoba na 15 štvorcových metrov,” poznamenala.

K doteraz povoleným športovým podujatiam pribudli Slovenská hokejová liga, II. futbalová liga. „Povoľujú sa aj podujatia nevyhnutné pre fungovanie karanténnych športových centier pod záštitou ministerstva školstva,” doplnila s tým, že všetky povolené športové podujatia sa budú naďalej konať bez prítomnosti divákov.

- Reklama -