Deje sa tu niečo nekalé, uviedol Musk. Vyhlásil, že bol pozitívne aj negatívne testovaný

0
Elon Musk. Foto: TASR

Elon Musk, zakladateľ a šéf spoločnosti Tesla, v piatok vyhlásil, že bol pozitívne a zároveň negatívne testovaný na nový koronavírus. Musk sa v minulosti o pandémii viackrát vyjadril skepticky a kritizoval opatrenia zavedené vládou USA na boj proti koronavírusu, píše agentúra AFP.

Musk na sociálnej sieti Twitter uviedol, že jeho výsledky rýchlych antigénových testov na zistenie prítomnosti koronavírusu si navzájom odporujú. Tesla sa dal testovať po tom, čo mal v uplynulých dňoch slabší kašeľ, miernu nádchu a zvýšenú teplotu.

„Deje sa tu niečo veľmi nekalé. Dnes som sa dal štyri razy otestovať”, uvádza. „Dva testy vyšli negatívne a dva pozitívne. Bol to ten istý prístroj, rovnaký test a (všetky testy vykonala) tá istá zdravotná sestra,” dodal. Zároveň tvrdí, že sa plánuje otestovať spoľahlivejšími PCR testami, ktorých výsledky musia byť vyhodnotené v laboratóriu.

Musk kritizoval aprílové opatrenia amerických úradov obmedzujúce voľný pohyb osôb, ktoré boli zavedené v rámci boja proti novému koronavírusu. Americké úrady podľa neho “nedobrovoľne uväznili ľudí v ich domovoch, čím porušili všetky ich ústavou zaručené práva”. Obmedzujúce opatrenia podľa neho spôsobia obrovské škody nielen spoločnosti Tesla, ale všetkým a predovšetkým menším firmám.

- Reklama -