VIDEO Smer-SD plánuje na 17. novembra vlastnú akciu pri Dubčekovej soche. Pripojí sa aj k protivládnym protestom

0
Predseda strany Smer – sociálna demokracia Robert Fico. Foto: TASR

Opozičný Smer-SD organizuje 17. novembra pred plánovanými protestmi vlastnú akciu pri soche Alexandra Dubčeka v Bratislave. Cez sociálne siete sa plánuje prihovoriť verejnosti a odporučiť ľuďom pridať sa k protestom. TASR o tom informoval hovorca strany Ján Mažgút. Predstavitelia strany sa tiež zúčastnia na proteste proti vláde.

„Pôjdeme k jednej zo sôch Alexandra Dubčeka. Tam sa cez sociálne siete prihovoríme slovenskej verejnosti, tam povieme svoje názory a potom odporučíme tým, ktorí tam budú, aby sa ako radoví účastníci protestov pridali k tým protestom, ktoré budú organizované na iných miestach,” uviedol šéf Smeru-SD Robert Fico.

Predstavitelia strany sa zároveň plánujú v utorok zúčastniť na pokojnom proteste proti vláde Igora Matoviča (OĽANO). Vláda sa podľa strany začala vyhrážať, že pokiaľ pôjdu ľudia do ulíc, zakročí proti nim polícia. „Nemôžeme zmeniť názor. Smer–SD nebude nikdy odhovárať našich sympatizantov od toho, aby sa 17. novembra zúčastnili na protestoch, na ktorých budú vyjadrovať svoj názor na vládu Igora Matoviča,” skonštatoval.

Fico vyzval občanov na účasť na miestach určených v tento deň na stretnutie a na vyslovenie názoru, ako si predstavujú budúcnosť SR. Upozornil tiež na opatrnosť pri priebehu týchto podujatí. „Podujatia musia byť demokratické a pokojné. Nemusia byť tiché, ľudia môžu vyjadriť svoj názor hocakým spôsobom, len to nesmie mať násilnú formu,” doplnil šéf strany.

VIDEO

- Reklama -