Ministerstvo školstva nevie, ako dlho potrvá posudzovanie návrhu na odvolanie rektora STU

0
Rektor Slovenskej technickej univerzity Miroslav Fikar. (Foto: TASR)

Návrh na odvolanie rektora Slovenskej technickej univerzity (STU) Miroslava Fikara je naďalej vo fáze posudzovania. Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR uviedlo, že v tejto chvíli nie je možné odhadnúť dĺžku trvania procesu posudzovania návrhu.

Rezort školstva zároveň tvrdí, že rovnako nie je možné vopred prejudikovať zistenia. Ministerstvu školstva bol predmetný návrh doručený 2. novembra. Teraz sa musí posúdiť jeho zákonnosť. V prípade splnenia podmienok bude predložený návrh prezidentke SR Zuzane Čaputovej. “Zákon neustanovuje ministrovi lehotu na predloženie návrhu prezidentke SR, čo obvykle znamená, že sa tak má stať hneď, ako je to možné,” dodal nedávno rezort školstva.

Prezidentka koncom októbra uviedla, že pri svojich ďalších krokoch zváži všetky okolnosti rozhodnutia akademického senátu STU a svoj postoj k nemu vyjadrí v rámci svojich prezidentských kompetencií.

Akademický senát STU na svojom zasadnutí 26. októbra schválil návrh na odvolanie rektora Fikara z funkcie. Pri hlasovaní bolo platných 42 hlasov. Za návrh na odvolanie rektora hlasovalo 25, proti bolo 14 a zdržali sa traja senátori.

- Reklama -