Do programu doučovania sa zapojilo 123 základných škôl, potvrdil rezort školstva

0
little girl, computer, portable
Ilustračná snímka. Foto: Pixabay

Do programu doučovania sa do 6. novembra zapojilo 123 základných škôl, ktoré identifikovali 1562 žiakov na prvom stupni a 2787 žiakov na druhom stupni, ktorí potrebujú intervenciu doučovania. Pre TASR to potvrdil odbor komunikácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Žiakom základných škôl, ktorí vypadli zo vzdelávania počas pandémie nového koronavírusu, pomôžu s doučovaním študenti vysokých škôl. Nový program rezortu školstva zastrešuje päť univerzít z celého Slovenska. Zástupcovia škôl podpísali memorandum o spolupráci so Štátnym pedagogickým ústavom a Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR. „Univerzity sa snažia zapojiť aj svoje ďalšie fakulty, keďže doučovanie je potrebné aj v predmetoch na druhom stupni, ktoré nedokážu pokryť iba pedagogické fakulty,” ozrejmil rezort školstva.

Na programe doučovania aktívne participuje aj Asociácia špeciálnych pedagógov škôl a poradní. „K 6. novembru bolo prihlásených a zaradených na konkrétnu základnú školu 137 študentov vysokých škôl. V manuáli doučovania bola prisľúbená podpora pre študentov, ktorí sa budú chcieť na doučovaní podieľať,” priblížilo ministerstvo školstva. Štátny pedagogický ústav pripravil v novembri sériu štyroch webinárov.

„Doučovanie žiakov bude prebiehať v tomto školskom roku v rozsahu najviac dvoch hodín skupinového alebo individuálneho doučovania týždenne jedným študentom školy. Vysokoškoláci budú doučovať v priestoroch základnej školy, ktorá sa do doučovania prihlási, v prípade potreby aj online, s využitím technického zázemia školy,” spresnila pri podpise memoranda koncom septembra riaditeľka Štátneho pedagogického ústavu Miroslava Hapalová. Doučovanie na škole by sa podľa rezortu školstva mohlo začať v momente, keď sa konkrétny študent vysokej školy dohodne na podmienkach a termínoch s vybranou základnou školou, na ktorej má záujem doučovať.  

- Reklama -