Reštaurácie, bary a fitnescentrá v štáte New York sa budú musieť zatvoriť o 22. h

0
Guvernér amerického štátu New York Andrew Cuomo. Foto: TASR/AP

Guvernér amerického štátu New York Andrew Cuomo v stredu oznámil, že všetky reštaurácie, bary a fitnescentrá na území štátu budú musieť zatvoriť o 22.00 h. Je to najnovší pokus tamojších úradov o zastavenie šírenia koronavírusu, uviedla tlačová agentúra AP.

Guvernér informoval, že ľudia budú mať zakázané hostiť súkromné stretnutia alebo večierky s viac ako desiatimi prítomnými.

Cuomo dodal, že nové obmedzenia začnú platiť v piatok 13. novembra. Vysvetlil, že sú potrebné, lebo trasovaním sa zistilo, že nový výskyt prípadov nákazy súvisí práve s týmito druhmi prevádzok a s týmito činnosťami. Po 22.00 h budú povolené služby poskytujúce len tovar so sebou.

Na archívnej snímke z 16. marca 2020 barmanka Cassandra Parisová zatvára bar v skoršom zatváracom čase v New Yorku. Guvernér amerického štátu New York Andrew Cuomo v stredu 11. novembra 2020 oznámil, že všetky reštaurácie, bary a fitnescentrá na území štátu budú musieť zatvoriť o 22.00 h. Je to najnovší pokus tamojších úradov o zastavenie šírenia koronavírusu. Foto: TASR/AP

Newyorský guvernér oznámil opatrenia v období, keď miera nákazy koronavírusom v New Yorku stále stúpa. Cuomo informoval, že po celom štáte bolo v utorok hospitalizovaných 1628 ľudí s ochorením COVID-19 a 21 ľudí zomrelo.

New York bol v prvých fázach pandémie ohniskom nákazy v USA. V súčasnosti opäť zažíva prudké nárasty infikovaných a hospitalizovaných, uviedla agentúra Reuters.

„Toto je naša POSLEDNÁ šanca zastaviť druhú vlnu,” napísal v stredu na Twitteri aj starosta mesta New York Bill de Blasio. „Môžeme to zvládnuť, ale musíme konať TERAZ,” dodal.

Nové opatrenia v štáte New Yorku prišli deň po tom, čo aj Kalifornia a viacero štátov v regióne Stredozápadu sprísnili v utorok obmedzenia voči obyvateľom, pretože sa pokúšajú zabrzdiť rýchle šírenie koronavírusu.

- Reklama -