Poľsko hlási vyše 24 000 nových prípadov nákazy koronavírusom

0
Ilustračná snímka. (Foto: TASR)

Počet potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom sa v Poľsku od soboty zvýšil o 24 785 nových infekcií. Za posledných 24 hodín v krajine pribudlo tiež 236 súvisiacich úmrtí. Informácie priniesol Poľský rozhlas.

Doterajší najvyšší denný nárast zaznamenalo Poľsko v sobotu s 27.875 novými prípadmi. V piatok v krajine hlásili rekordných 445 úmrtí súvisiacich s ochorením Covid-19.

Od začiatku pandémie v krajine s 38 miliónmi obyvateľov evidujú takmer 550.000 potvrdených prípadov nákazy a 7872 súvisiacich úmrtí. Z ochorenia COVID-19 sa v Poľsku dosiaľ vyliečilo 209.000 ľudí.

Od 24. októbra je celé Poľsko označené ako “červená zóna” a platia tam obnovené obmedzenia, ako napríklad vyučovanie online pre väčšinu žiakov a študentov a zatvorenie kaviarní aj reštaurácií.

V sobotu vstúpili do platnosti ďalšie reštrikcie verejného života, ktoré budú trvať najmenej do 29. novembra. Uzavreté sú všetky obchody v nákupných centrách s výnimkou potravín, drogérií či lekární, pričom menšie obchody musia obmedziť počet zákazníkov na jednu osobu na desať štvorcových metrov.

Dočasne sú uzavreté tiež kiná, divadlá a ďalšie kultúrne inštitúcie. Všetky školy prešli na dištančnú výučbu. Hotely môžu ubytovávať len obchodných cestujúcich.

- Reklama -