V Žilinskom kraji sa začalo testovanie na 624 odberných miestach

0
Ilustračná snímka. (Foto: TASR)

V Žilinskom kraji sa v nedeľu začalo druhé kolo celoplošného testovania na 624 odberných miestach. Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Jany Balogovej mali všetci policajti, ktorí nastúpili na odberné miesta, negatívne testy na nový koronavírus.

V Čadci otestovali v sobotu (7. 11.) na 16 odberných miestach 8621 ľudí, z nich bolo 102 infekčných. Na sociálnej sieti o tom informoval primátor mesta Milan Gura. “Na porovnanie, minulú sobotu sme pretestovali 8822 ľudí, z toho bolo až 251 infekčných,” doplnil.

V Žiline otvorili 71 odberných miest. “Ako sme avizovali, oproti sobote pribudlo odberné miesto v Mojšovej Lúčke. Otvorenie sa začalo bez komplikácií, nastúpili kompletné testovacie tímy,” uviedol hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

Všetkých 29 odberných miest otvorili v nedeľu v Liptovskom Mikuláši. “Na testovaní sa v sobotu zúčastnilo 13.838 ľudí. Pozitívne testovaní boli 85 z nich, čo je 0,6 percenta. V prvom kole sa v sobotu prišlo dať otestovať 15.124 osôb, z ktorých bolo 220 pozitívnych (1,45 percenta),” povedala hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš Viktória Čapčíková.

Bez problémov otvorili v nedeľu ráno aj 16 odberných miest v Dolnom Kubíne a 50 odberných miest v Martine, informovali hovorcovia samospráv.

V 45 okresoch sa začalo druhé kolo plošného testovania na ochorenie COVID-19. Ide o tzv. červené okresy, kde počet ľudí s pozitívnym výsledkom testov dosiahol v minulotýždňovom prvom kole testovania hranicu 0,7 percenta.

- Reklama -