Drucker k voľbám v USA: Vodca, ktorý zneužíva emócie občanov svojho národa… bude zo svojho “trónu”zvrhnutý. Trump je iste vzorom nášho premiéra

0
Bývalý minister zdravotníctva Tomáš Drucker (Dobrá voľba) Foto: TASR

Bývalý minister zdravotníctva Tomáš Drucker (Dobrá voľba) sa po objavení volebného výsledku v USA nadchol. Trump mu totiž pripomína premiéra Matoviča.

“Trump prehral. A čo s tým máme? No v zásade pre mnohých nič. Ale okrem všelijakých geopolitických úvah, (ktoré nechám na komentátorov) SOM RÁD, že Trump “nevyhral”. Pred 4 rokmi som mal pocit, že možno nový vietor do “politickej korektnosti” by bol prínosom. Vytriezvel som však pomerne rýchlo z pocitu, že riešením môže byť Trump. A prečo o tom píšem? Lebo sa mi to tak veľmi podobá… Trump pred štyrmi rokmi naozaj vyzeral, že je “outsiderom”, kandidátom ľudu, ktorý vyzametá s typickou “politikou”, politikmi a ich vychodenými cestičkami. Výsledkom je oveľa viac konfliktov na medzinárodnej scéne (tam Matovič veľké škody nenapácha, iba ak hanbu prinesie), ale výsledkom je najmä rozbitie vlastnej krajiny. Trump dodržal slovo a naozaj všetko búral. Pravidlá, tradície aj slušnosť. A všade kde mohol uprednostňoval svoju rodinu. Rozbil a spolarizoval krajinu. Postavil vlastných občanov proti sebe, kvôli nenávisti voči čomukoľvek a komukoľvek kto mu “nesedel” v jeho plánoch a keď vidím etnickú polarizáciu, tak vrátil vlastnú krajinu do čias svojho detstva.A prečo o tom píšem? Lebo sa mi to tak veľmi podobá…,” napísal Tomáš Drucker na sociálnej sieti.

Pripomína, že štvrtina voličov v USA hlasovala proti niekomu a nie za niekoho. Na Slovensku by boli v tomto podľa Druckera čísla vyššie. Chýba podľa neho normálnosť v politike.

Drucker pokračuje vo svojich myšlienkach: “Vodca, ktorý zneužíva emócie občanov svojho národa, manipuluje s nimi a ešte si to užíva bude raz zo svojho “trónu”zvrhnutý a zabudnutý v neúcte. Trump je iste veľkým vzorom nášho premiéra. Samoľúbosť, “neomylnosť”, pokrytectvo a pomstychtivosť. Tak veľmi sa to podobá…Neviem, či sa ľuďom viac páči zatrpknutosť, nenávisť, hnev, či nespravodlivosť, lebo mne sa páči viac radosť, hrdosť, úspech a ľudskosť. A príde mi to celkom normálne. Chcem zmenu naozaj k lepšiemu tu, u nás na Slovensku. Slovensko na to má a ľudia na to majú právo. Viac normálnosti a ľudskosti,” píše Drucker.

- Reklama -