Polícia vyzýva ľudí, aby sa pri pozitívnom výsledku nešli testovať znova

0
Celoplošné testovanie. Foto: TASR

Polícia v súvislosti s druhým kolom testovania vyzýva ľudí, aby sa v prípade pozitívneho výsledku testu nešli testovať znova. Žiada občanov, aby rešpektovali opatrenia a išli do karantény. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

“Z prvého kola celoplošného testovania evidujeme desiatky prípadov, keď občania, ktorým vyšiel pozitívny výsledok, namiesto toho, aby išli do karantény, vybrali sa znova otestovať na ďalšie odberné miesto,” uviedla polícia, s tým, že takéto konanie je neprípustné. Podľa ich slov tak vystavujú nebezpečenstvu ďalších čakajúcich ľudí a členov odberných tímov.

Polícia tvrdí, že ide o vážne ohrozenie verejného zdravia a bude sa k takýmto prípadom stavať nekompromisne. “Polícia aktívne rieši uvedené prípady z prvého testovania a konanie občanov vyšetruje aj ako podozrenie zo spáchania trestného činu šírenia nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby,” spresnila.

Pripomína, že predstavitelia samospráv zriadili takzvané karanténne miesta, ktoré majú slúžiť pozitívne testovaným osobám bez domova. Viac informácií o tom, čo robiť, keď som po testovaní negatívny alebo pozitívny, je na somzodpovedny.sk.

- Reklama -