Pre ľudí bez testu platí zákaz vychádzania do 14. novembra

1
Ilustračná snímka. Foto: TASR

Pre ľudí, ktorí sa nezúčastnili na celoplošnom testovaní a nemajú ani negatívny PCR test na ochorenie COVID-19, sa vzťahuje zákaz vychádzania do 14. novembra. Vyplýva to z uznesení vlády zaoberajúcich sa opatreniami v rámci núdzového stavu.

Od 2. novembra platí obmedzenie pohybu pre všetkých ľudí bez testu. Výnimku nemajú ani na cestu do práce. Môžu ísť napríklad na nevyhnutný nákup či do zdravotníckeho zariadenia. Doma by tak mali stráviť minimálne 13 dní. Štandardná karanténa pre pozitívne testovaných ľudí však trvá iba desať dní.

Úrad vlády SR argumentuje, že zákaz vychádzania nie je totožný s karanténnym opatrením. „Sú to dva odlišné inštitúty. Dopredu bolo jasné, že budú dve kolá testovania,” uviedol tlačový a informačný odbor.

Ako doplnil, keďže druhé kolo testovania nebude celoslovenské, bude od 9. novembra umožnené každému, aby sa podrobil testu, či už PCR alebo antigénovému, na mobilnom odberovom mieste. „Prioritou vlády je, aby otestovaných bolo čo najviac obyvateľov,” deklaroval úrad.

Test nepotrebujú napríklad osoby, ktoré prekonali ochorenie COVID-19 a majú o tom doklad nie starší ako tri mesiace, alebo ľudia, ktorým zdravotný stav alebo zdravotná kontraindikácia neumožňuje vykonanie testu.

- Reklama -

1 komentár

  1. Fašistická vláda terorizuje slobodných občanov. Zastrašovanie pokračuje a nátlak sa zvyšuje!!! Netreba sa poddať netreba sa podvoliť tejto tyranii!!! Chorých pribúda a čia je to vina? Nuž tejto fašistickej vlády pod vedením zlodeja a plagiátora Mat_oviča!!!

Comments are closed.