Česko malo počas štvrtka 13 231 nových prípadov SARS-CoV-2

0
Žena s ochranným rúškom prechádza po poloprázdnom Karlovom moste v Prahe v Českej republike. Foto: TASR/AP

V Českej republike potvrdili počas štvrtka 13 231 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 a 97 súvisiacich úmrtí. Vyplýva to z najnovších údajov zverejnených v piatok ráno na webe českého ministerstva zdravotníctva.

V krajine evidujú 173 343 aktívnych prípadov a 214 272 osôb sa z ochorenia vyliečilo. Celkovo sa v ČR od začiatku pandémie nakazilo 391 945 ľudí a 4330 zomrelo v spojitosti s ochorením COVID-19. Hospitalizovaných je 8236 pacientov.

Poslanecká snemovňa českého parlamentu uplynulý piatok schválila predĺženie núdzového stavu o ďalšie tri týždne – do piatka 20. novembra. Núdzový stav bol v ČR pôvodne vyhlásený od 5. októbra do 3. novembra. Česká vláda ho chcela predĺžiť o 30 dní.

Vzhľadom na vývoj epidemiologickej situácie chcú v ČR štatistici na základe získaných dát odporučiť ministrovi zdravotníctva Janovi Blatnému, aby existujúce opatrenia v ČR platili ešte dva až tri týždne. V Poslaneckej snemovni Parlamentu ČR to vo štvrtok povedal riaditeľ Ústavu zdravotníckych informácií a štatistiky ČR (ÚZIS) Ladislav Dušek.

- Reklama -