Vo Vyšnom Nemeckom polícia odhalila pod kamiónmi piatich migrantov

0
Na hraničnom priechode vo Vyšnom Nemeckom v okrese Sobrance zaistila polícia piatich nelegálnych migrantov. Ukrývali sa pod úložnými priestormi dvoch kamiónov. Foto: TASR

Na hraničnom priechode vo Vyšnom Nemeckom v okrese Sobrance zaistila polícia piatich nelegálnych migrantov. Ukrývali sa pod úložnými priestormi dvoch kamiónov. O prípade informovala hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Sobrance Agnesa Kopernická.

Ako uviedla, k zadržaniu štyroch Afgancov a jedného štátneho príslušníka Iránu došlo v piatok 30. októbra v popoludňajších hodinách počas colnej a hraničnej kontroly na výstupe zo Slovenska. „Spod ložnej plochy návesov dvoch kamiónov sa ozývali zvuky a búchanie,” priblížila Kopernická s tým, že hraničiari a colníci následne dopravili obe vozidlá do kontrolnej haly.

Päticu nájdených migrantov bez cestovných dokladov, rovnako ako aj oboch vodičov kamiónov ukrajinskej národnosti predviedli na oddelenie. „Po spracovaní zápisnice o podaní vysvetlenia boli vodiči prepustení na ďalšiu cestu na Ukrajinu,” doplnila hovorkyňa s tým, že migrantov eskortovali do Útvaru policajného zaistenia pre cudzincov Sečovce, kde zotrvajú do vykonania administratívneho vyhostenia do krajiny tranzitu. Výsledky RT-PCR testu na COVID-19 dopadli u všetkých negatívne.

- Reklama -