Ak by sa u premiéra potvrdila nákaza, poslancov NR SR asi opäť pretestujú

0
Predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO). Foto: TASR

Ak by sa u premiéra Igora Matoviča (OĽANO) potvrdila nákaza novým koronavírusom, poslancov Národnej rady (NR) SR zrejme opätovne pretestujú. Pre TASR to uviedol odbor komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie NR SR. Postupovať bude podľa usmernení Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR. Vzhľadom na prítomnosť Matoviča v parlamente poslancov upovedomia, aby informovali o prípadných príznakoch. Premiér je po kontakte s pozitívne testovaným v domácej karanténe.

„Kancelária NR SR bude postupovať podľa usmernení ÚVZ v prípade, ak by sa u pána predsedu vlády SR Matoviča potvrdila nákaza novým koronavírusom po kontakte s osobou pozitívne testovanou na COVID-19, a to vrátane prípadného opätovného testovania osôb v rámci NR SR,” uviedol pre TASR odbor komunikácie.

V prípade výskytu príznakov a pozitívneho výsledku testu na ochorenie COVID-19 majú poslanci o tom oboznámiť predsedov svojich poslaneckých klubov vrátane vedenia NR SR.

Premiér nastúpil do domácej karantény v stredu (4. 11.). V nedeľu (1. 11.) mal byť v kontakte s človekom nakazeným novým koronavírusom. Na test pôjde v piatok (6. 11.). O karanténe informoval Matovič na sociálnej sieti. Premiér bol v stredu na zasadnutí vlády, tiež v parlamente a stretol sa aj s prezidentkou Zuzanou Čaputovou.

- Reklama -