OĽANO: Odpolitizovaním polície sa rozkrýva prostredie skorumpovaného systému

0
Ilustračná snímka. (Foto: Polícia SR)

Odpolitizovaním polície sa čoraz viac rozkrýva zhnité prostredie skorumpovaného systému “našich ľudí”. Vyhlásilo to koaličné hnutie OĽANO v reakcii na zásah Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) u bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara i ďalších bývalých policajných funkcionárov a následné vznesenie obvinení. Hnutie dodalo, že polícii rozviazalo ruky a drží jej palce.

„Za všetko hovorí dávnejší výrok exministra vnútra Roberta Kaliňáka, podľa ktorého bol zadržaný Tibor Gašpar ‘najlepším policajným prezidentom v histórii’. Dlhodobo pritom investigatívni novinári, ako aj predstavitelia nášho hnutia vytrvalo upozorňovali na závažné podozrenia a morálne zlyhania zadržaných osôb,” uviedol Peter Dojčan z mediálneho tímu hnutia.

NAKA zadržala pri štvrtkovej akcii s názvom Očistec viacero osôb. Zasahovala u bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara, u exriaditeľa NAKA Petra Hraška, bývalého vysokopostaveného policajného funkcionára Bernarda Slobodníka. Zadržať mali aj exšéfa protikorupčnej jednotky Róberta Krajmera a ďalších. Vyšetrovateľ vzniesol voči zadržaným obvinenie pre viaceré trestné činy.

- Reklama -