Droba: Terorizmus nie je v demokratickej a liberálnej Európe akceptovateľný

0
predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba (Autor: TASR)

Činy, k akým došlo v pondelok (2. 11.) večer v centre Viedne, nie sú v demokratickej a liberálnej Európe akceptovateľné. Zdôraznil to predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Juraj Droba v liste adresovanom starostovi a krajinskému predsedovi vlády Viedne Michaelovi Ludwigovi, v ktorom vyjadril sústrasť rodinným príslušníkom obetí.

 “S hlbokým otrasom a veľkým zdesením som prijal neuveriteľnú správu o teroristickom útoku v centre Viedne. Hanebný čin, ktorý sa ma silno dotýka a znepokojuje, je potrebné najostrejšie odsúdiť,” uviedol Droba v liste, v ktorom zároveň vyjadril presvedčenie, že Európa bude spoločne, rozhodne, všetkými prostriedkami brániť slobodu a demokraciu a bojovať proti islamskému terorizmu.

V pondelok večer došlo v centre Viedne neďaleko synagógy na ulici Seitenstettengasse a na ďalších piatich miestach k streľbe. Rakúsky minister vnútra Karl Nehammer pre stanicu ORF potvrdil, že streľba bola teroristickým útokom, do ktorého bolo zapojených viacero páchateľov. Útok si okrem mŕtvych vyžiadal aj viacero ťažko zranených.

- Reklama -