Polícia začala stíhať muža z okresu Martin, išiel na testy dvakrát

0
Pracovisko s certifikátmi počas testovania. Foto: TASR

Dva testy na nový koronavírus mal absolvovať v sobotu (31. 10.) počas celoplošného testovania muž z Martinského okresu. Polícia z Martina začala v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci zločinu šírenia nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby, informovala o tom v nedeľu TASR žilinská krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

„Skutku sa mal dopustiť muž z okresu Martin, ktorý sa v sobotu predpoludním zúčastnil na testovaní na odbernom mieste v obci Ivančiná (okres Turčianske Teplice). Bol diagnostikovaný ako pozitívny. Po odporúčaní nenastúpil do povinnej izolácie a opätovne sa v ten istý deň popoludní dal testovať na odbernom mieste v Turčianskych Tepliciach, kde mu mal vyjsť výsledok negatívny,” uviedla Balogová.

Od soboty polícia SR podľa nej zaznamenala 24 prípadov opakovaných testov, to znamená, že občania, ktorým vyšiel test pozitívny, si išli jeho výsledok overiť na iné odberné miesto. „Spravili tak napriek jednoznačnému varovaniu, aby tak nerobili. Svojím konaním vystavili nebezpečenstvu ďalších čakajúcich ľudí a členov odberných tímov. Všetci pozitívne testovaní občania pritom dostali jednoznačné pokyny v oblasti povinnej karantény a ďalších postupov, ktoré ignorovali,” ozrejmila.

Polícia aktívne tieto prípady rieši a konanie občanov vyšetruje ako podozrenie zo spáchania trestného činu šírenia nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby, dodala Balogová.

- Reklama -