AKTUALIZOVANÉ Starosta bratislavského Nového Mesta navrhuje zredukovať odberné miesta

0
Odberný tím v bratislavskej "Dimitrovke". Zdroj: Facebook/Rudolf Kusý

Zredukovanie odberných miest na menší počet, najmä na miestach, kde sa ich na jednej adrese nachádza viac, navrhuje starosta bratislavského Nového Mesta Rudolf Kusý. Dôvodom je podľa neho nízky záujem ľudí o testovanie.

„Od rána obieham odberné miesta. Na väčšine z nich za posledné hodiny prichádzajú nie stovky, nie desiatky ľudí, ale doslova jednotlivci,” uviedol Kusý. Ako dodal, napriek tomu musia na odberných miestach dobrovoľníci, zdravotníci, vojaci aj policajti “mrznúť a čakať”, kým im “skončí šichta” o 21.30 h.

Starosta sa pýta, aký má zmysel, ak majú na jednej adrese viac odberných miest, aby tam ľudia naďalej mrzli. Navrhuje, aby sa takéto miesta zredukovali. „Všetci, s ktorými som sa o tom rozprával, súhlasia. Len vojaci s dôvetkom, že o tom musia rozhodnúť vyššie šarže. Ak na samosprávu hodili väčšinu roboty pri príprave aj samotnej realizácii testovania, mohli by nám veriť aj v tom, že ak sa škrtne pár odberných miest tam, kde sú tri alebo štyri na jednej adrese, samotné testovanie to neohrozí,” uviedol Kusý.

 Aj starostka bratislavskej Karlovej Vsi Dana Čahojová upriamila pozornosť na to, že o testovanie nie je už takmer žiaden záujem. Poukázala na to, že vonku je zima, tma a prší a na odberových miestach celý deň mrznú zdravotníci, dobrovoľníci, policajti a vojaci.

„Väčšina z nich, ak neochorejú z tejto zimy, musí ísť v pondelok (2. 11.) do práce,” uviedla starostka na sociálnej sieti. Poukázala tiež na to, že požiadali o zníženie, respektíve zlúčenie, viacerých testovacích skupín, ale neprešlo to. „Všetky odberné miesta, ktoré sú aj pár metrov od seba, musia zostať zachované ešte niekoľko dlhých hodín,” uzavrela Čahojová.

Odberné miesta na testovanie sú otvorené do 21.30 h.

FOTOGALÉRIA

- Reklama -