Som hrdá na Slovensko, že sme to zvládli, uviedla k celoplošnému testovaniu Remišová

0
Podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová (Za ľudí). Foto: TASR

Celoplošné testovanie je podľa vicepremiérky a predsedníčky strany Za ľudí Veroniky Remišovej úspešné a dobre pripravené napriek rôznym dezinformáciám, ktoré sa šírili ešte krátko pred testovaním. TASR o tom informovalo tlačové oddelenie strany Za ľudí.

„Celoplošné testovanie je krok číslo jedna a som hrdá na Slovensko, že sme ho zvládli,” uviedla s tým, že teraz má nasledovať jasný plán, ako ďalej zvládať pandémiu. V pondelok (2. 11.) na ústrednom krízovom štábe a na zasadnutí vlády chce preto hovoriť o ďalších opatreniach.

Strana Za ľudí bude podľa nej presadzovať výrazné posilnenie vyhľadávania kontaktov, manažment lokálnych ohnísk aj s využitím antigénových testov, systematické testovanie v nemocniciach či domovoch sociálnych služieb. Okrem toho aj testovanie na hraniciach a zavádzanie menej invazívnych testov, ktoré by mohli pomôcť k postupnému otváraniu kultúrnych a športových podujatí.

Ďakoval aj Sulík

Minister hospodárstva SR Richard Sulík (SaS). Foto: TASR

Vicepremiér a predseda strany SaS Richard Sulík poďakoval ľuďom, ktorí sa prišli v záujme ochrany seba a svojich blízkych otestovať. „Ďakujem však najmä všetkým zdravotníkom, vojakom, policajtom, ale aj tisíckam dobrovoľníkov, ktorí sa podieľali na tejto nesmierne logisticky ťažkej úlohe,” dodal.

Na Slovensku otestovali v sobotu (31. 10.), prvý deň celoplošného testovania na ochorenie COVID-19, 2 581 113 ľudí. Pozitívnych z nich bolo 25 850. V nedeľu by sa malo testovať do 22.00 h, pričom posledný výter by sa mal odoberať o 21.30 h.

- Reklama -