VIDEO Minister Sulík sa zapojil do celoplošného testovania

0
Archív. Úplne vpravo Richard Sulík (SaS) pri vyvolávaní otestovaných, 1. kolo testovania. (Foto: PL.sk)

„Ide vám to  tu rýchlo. Síce bol dlhý rad, ale ide to veľmi rýchlo,” volali ľudia čakajúci  na testovanie pred Liberálnym domom v bratislavskom  Ružinove, kde sídli SaS, na ministra hospodárstva SR Richarda Sulíka (SaS). Ten práve otváral okno na svojej pracovni a pohľadom monitoroval situáciu. „Však sa snažíme,” odpovedal im Sulík a o pár minút ho už bolo vidno medzi dobrovoľníkmi, ktorým pomáhal, vyvolával ľudí a odovzdával im výsledky.

Sulík bol pritom v úvode celej testovacej akcie ako jeden z mála členov vlády za úplnú dobrovoľnosť akcie. „Som za to, aby sa otestovali tí, ktorí sa testovať chcú. Ak prídu dobrovoľne, budú ochotní spolupracovať a čakať. Inak ich popudíme proti nám,” vyhlásil 18. októbra a predpovedal za takých okolností polovičnú účasť. Potom sa vyjadrovať prestal okrem toho, že dal na známosť, že celoplošné testovanie schvaľuje. 

V sobotu (31. 10.) sa minister Sulík do celej akcie s rúškom na tvári od rána zapojil a sledoval, či všetko funguje plynule. Evidentne sa snažil predchádzať tomu, čo sa deje na mnohých odberných miestach v Bratislave, keď sa ľudia na adresu policajtov, vojakov a administratívnych pracovníkov, ktorí ich na mieste registrujú, vyjadrujú pod vplyvom nervozity podľa informácií na sociálnych sieťach aj dosť arogantne.

„Za prvých 90 minút 300 otestovaných, dve registrácie, päť odberných miest, štyria vydávajú certifikáty… Liberálny dom vzorne plní stranícku úlohu. Čas čakania momentálne 20 minút,” napísal Sulík na sociálnej sieti.

Richard Sulík (SaS) pri odovzdávní certifikátov otestovaným. Foto: PL.sk
- Reklama -