Urbancovej obhajca Erdős nevidí trestné stíhanie jeho klientky ako dôvodné

0
Policajná eskorta priváža obžalovanú bývalú podpredsedníčku Najvyššieho súdu SR Jarmilu Urbancovú na pojednávanie na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku 31. októbra 2020. Foto: TASR

Obhajca bývalej podpredsedníčky Najvyššieho súdu (NS) SR Jarmily Urbancovej Peter Erdős nevidí trestné stíhanie jeho klientky ako dôvodné. Uviedol to na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku predtým, ako samosudca začal s výsluchom Jarmily Urbancovej, podnikateľa Zoroslava Kollára a bývalého predsedu Okresného súdu Bratislava III Davida Lindtnera, o ktorých väzobnom stíhaní rozhoduje.

„Veľmi ťažko sa mi hľadajú slová nad úvahou prokurátorky, ktorá vo svojom návrhu dôvod kolúznej väzby Jarmily Urbancovej odôvodňuje tým, že je potrebné vypočuť svedkov. Zároveň však uvádza, že nevieme akých svedkov a týchto svedkov nepoznáme. K tomu chcem povedať, že takíto svedkovia ani neexistujú,” zdôraznil obhajca.

Podľa jeho slov Jarmila Urbancová je sedem mesiacov obvinená a až po siedmich mesiacoch ide prokurátorka dôvodiť, že sú tu dôvody kolúznej väzby. „Nie sú žiadni svedkovia, ktorých treba vypočuť v rámci vyšetrovania, pretože skutok, z ktorého je obvinená Jarmila Urbancová, je postavený výlučne na jednej svedeckej výpovedi, a to exsudcu Vladimíra Sklenku. Ten bol vypočutý kontradiktórnym spôsobom za účasti obhajcov. To znamená, tu nie sú žiadne iné dôkazy,” uviedol obhajca.

Jarmilu Urbancovú, Davida Lindtnera a Zoroslava Kollára zadržali príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) v stredu (28. 10.) v rámci akcie Víchrica. Obvinili ich z trestných činov korupcie, prijímania úplatku či zasahovania do nezávislosti súdu.

- Reklama -