V Poľsku pribudlo 10 241 nových prípadov, zdravotný stav prezidenta je “pod kontrolou”

0
Záchranári privážajú pacienta s COVID-19 do špecializovanej nemocnice na liečbu tohto ochorenia vo Varšave. Foto: TASR/AP

V Poľsku pribudlo od nedele 10 241 nových prípadov nákazy koronavírusom a 45 úmrtí. Informovala o tom v pondelok agentúra PAP s odvolaním sa na aktuálne údaje poľského ministerstva zdravotníctva.

Od vypuknutia pandémie Poľsko zaznamenalo už 263 929 prípadov nákazy. Ochorenie COVID-19, ktoré koronavírus SARS-CoV-2 spôsobuje, si tam doteraz vyžiadalo 4483 obetí.

Hospitalizovaných je podľa pondelkových údajov ministerstva 12 282 ľudí s potvrdenou infekciou, ďalších 445 991 osôb je v karanténe a 54 268 pod hygienicko-epidemiologickým dohľadom. Z ochorenia COVID-19 sa dosiaľ uzdravilo 115 302 ľudí.

Poľská vláda oznámila minulý piatok sprísnenie opatrení proti šíreniu koronavírusu. Počínajúc minulou sobotou je celé Poľsko tzv. červenou zónou a príslušné obmedzenia zahŕňajúce čiastočné uzavretie škôl či reštaurácií tak začínajú platiť na celom území krajiny.

Poľský prezident Andrzej Duda, ktorý mal cez víkend pozitívny výsledok testu na koronavírus, sa už cíti lepšie a jeho zdravotný stav je “pod kontrolou”, informoval v pondelok jeho poradca Pawel Salek v poľskom rozhlase.

Duda sa momentálne izoluje a začal pracovať z domu. Jeho poradca zároveň informoval, že úrad prezidenta bude médiám poskytovať pravidelne aktualizované informácie o prezidentovom zdravotnom stave.

Rekordný denný nárast 179 úmrtí hlásilo Poľsko za piatok 23. októbra. Ministerstvo zdravotníctva takisto minulý piatok uviedlo, že za posledných 24 hodín potvrdili v krajine 13.632 nových prípadov nákazy, čo je najviac za jeden deň od začiatku pandémie.

- Reklama -