Vatikán: Pápež František prijal španielskeho premiéra, opäť nemal rúško

0
Pápež František. Foto: TASR/AP

Pápež František prijal v sobotu na súkromnej audiencii španielskeho premiéra Pedra Sáncheza. Opäť si nenasadil na tvár ochranné rúško, informovala agentúra DPA.

„Ďakujem [pápež František], že ste ma prijali vo Vatikáne,” napísal Sánchez na Twitteri po stretnutí a zverejnil fotografiu, na ktorej spolu s manželkou pózujú s pápežom – všetci traja bez rúška.

Ani na videu zo stretnutia, ktoré zverejnil Vatikán, nemal nikto z prítomných na tvári rúško. Na vidiu bolo vidieť pápeža Františka, ako sa s fyzickým odstupom prihovára sediacemu publiku.

Sánchez uviedol, že sa s pápežom zhodli na potrebe riešenia krízy vzniknutej pandémiou koronavírusu prostredníctvom multilateralizmu, najmä s ohľadom na budovanie “spravodlivejšieho a starostlivejšieho sveta”.

V samostatnom vyhlásení Vatikán informoval, že španielsky premiér s pápežom diskutovali aj o záležitostiach Európskej únie, migrácii i vzťahoch medzi Vatikánom a Španielskom.

Pápež má 83 rokov a v mladosti mu pre chorobu odstránili časť pľúc. Napriek tomu, že v súvislosti s vírusom SARS-CoV-2 patrí do rizikovej skupiny, na verejnosti ho len zriedkavo vídať s ochranným rúškom. Nos a ústa mal síce prekryté v utorok na ekumenickom a medzináboženskom stretnutí v centre Ríma, v stredu počas svojej pravidelnej audiencii vo Vatikáne však rúško opäť nemal.

- Reklama -