Kauza Prymula: Kalousek vyzýva predsedu Snemovne Vondráčka na rezignáciu

0
Roman Prymula (Foto: archív)

Predseda českej Poslaneckej snemovne Radek Vondráček sa zastal ministra zdravotníctva Romana Prymulu a šéfa poslaneckého klubu hnutia ANO Jaroslava Faltýnka v súvislosti s ich stredajšou schôdzkou v reštaurácii. Podľa Vondráčka sa nemohli stretnúť v Snemovni, pretože je v nej zákaz návštev. Napísal o tom v sobotu spravodajský server iDNES.cz.

„Sledujem z karantény dianie okolo pána ministra zdravotníctva. Ako sa zlietajú všetci, ktorí vycítili Prymulovu a Faltýnkovu krv – v mediálnom slova zmysle. V podstate už si to žije svojím virtuálnym životom. A objektívna pravda je všetkým ukradnutá,” napísal Vondráček v svojom príspevku na Facebooku.

To, že sa politici zišli v reštaurácii, ktoré majú byť zatvorené, obhajoval šéf dolnej komory parlamentu tým, že do Snemovne sa teraz nesmie, približuje ďalej iDNES.cz.

„Nikoho nezaujíma, že v Poslaneckej snemovni máme teraz absolútny zákaz návštev a predseda klubu Faltýnek sa vlastne nemá kde normálne stretnúť a uskutočniť pracovné schôdzky. A pritom často ide o zásadné témy pre ČR, pre ktoré je potreba v dolnej komore parlamentu nevyhnutné zaistiť hlasujúcu väčšinu. A práve to je práca a zodpovednosť predsedu klubu vládnuceho hnutia,” napísal Vondráček.

Podľa predsedu poslaneckého klubu TOP 09 Miroslava Kalouska však predseda Poslaneckej snemovne Vondráček klame. Absolútny zákaz návštev v Snemovni sa totiž podľa neho netýkajú tých, ktorí majú “permanentku” na vstup do budovy Snemovne – vrátane ministrov a ich námestníkov.

„Klamete takisto ako Prymula, rezignujte!” napísal Kalousek na svoj Twitter. Podľa servera iDNES.cz potvrdzuje Kalouskove slová aj webová stránka Poslaneckej snemovne.

- Reklama -