Bardejov: Minister Krajčí vyzýva Slovákov žijúcich v zahraničí na pomoc pri testovaní

0
Na snímke vpravo minister zdravotníctva SR Marek Krajčí vystriedal zdravotníka a sám pomáhal pri testovaní na Základnej škole na Komenského ulici 23 v Bardejove 23. októbra 2020. Foto: TASR

V okrese Bardejov je v piatok otvorených 182 odberných miest na testovanie na ochorenie COVID-19.

“Dve zostali uzatvorené, dočasne do zabezpečenia zdravotného personálu,” uviedol Mário Pažický z nadrezortného komunikačného centra.

Viaceré obce ráno hlásili problém s dodaním potrebného materiálu. Podľa Pažického slov išlo prevažne o logistické dôvody s meškaním niekoľkých desiatok minút a na dve miesta nedorazil zdravotnícky personál.

Ako povedal, k dispozícii má informácie o počte testovaných v Bardejove a v Zborove k 13.00 h. 

“V Zborove to bolo necelých 200 ľudí a v Bardejove 1100, z toho pri Základnej škole na Komenského ulici to bolo 400 ľudí,” dodal Pažický.

Plošného testovania na ochorenie COVID-19 sa v piatok v Bardejove zúčastnil i minister zdravotníctva SR Marek Krajčí (OĽANO). Prišiel vystriedať dobrovoľníkov, ktorých je podľa jeho slov nedostatok.

Minister vyzýva všetkých Slovákov, ktorí pracujú v zahraničí, aby prišli pomôcť Slovenskej republike a slovenským zdravotníkom. “Aj dnes ministerstvo zdravotníctva dáva výzvu pre všetkých Slovákov, ktorí aj pracujú v zahraničí, aby v tejto situácii prišli pomôcť Slovenskej republike a pomohli slovenským zdravotníkom,” uviedol.

- Reklama -