Fico: Zadržanie Kováčika médiá objednávali už niekoľko mesiacov

0
Predseda strany Smer – sociálna demokracia Robert Fico. Foto: TASR

Zadržanie špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika médiá objednávali už niekoľko mesiacov a bolo im vyhovené. Vo videu na sociálnej sieti to skonštatoval predseda Smeru-SD Robert Fico. Zdôraznil, že platí prezumpcia neviny a súdy treba vynášať vtedy, keď je niekto právoplatne odsúdený.

„Nechcem sa zaradiť do radu politikov, ktorí mávli rukou a povedali padni komu padni, pretože veci vidím trochu inak. Pokiaľ ide o zadržanie a vôbec stíhanie Dušana K., tak toto zadržanie médiá objednávali už niekoľko mesiacov a dnes im bolo vyhovené,” povedal Fico. Tvrdí, že všetko bolo pripravené, médiá boli na mieste, informovali o zadržaní namiesto polície.

Zdôraznil, že rešpektuje prezumpciu neviny a nebude Dušana Kováčika odsudzovať, kým nebude právoplatne odsúdený. Pripomenul že Dušan Kováčik bol v roku 2004 aj pri ďalších voľbách zvolený s podporou koalície aj opozície. Pýta sa, či jeho zadržanie nebolo objednávkou tak, aby sa zakrylo to, čo robí premiér Igor Matovič (OĽANO). „Je to odkaz neposlušným prokurátorom, sudcom a ľuďom? Skúste sa správať inak, ako to chcú médiá, skúste sa správať inak, ako to chce Igor Matovič. Popravíme vás a dopadnete tak isto, ako dopadol Dušan K. alebo dopadol pán Truban, alebo ďalší,” dodal.

Dušana Kováčika vyšetrovateľ obvinil okrem zločinu prijímania úplatku aj zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a z pokračovacieho zločinu zneužitia právomoci verejného činiteľa v súbehu s prečinom ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti. TASR o tom vo štvrtok informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

- Reklama -