Špeciálneho prokurátora Kováčika obvinili aj zo zločinu podporovania zločineckej skupiny

0
Dušan Kováčik. Foto: TASR

Špeciálneho prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Dušana Kováčika vyšetrovateľ obvinil okrem zločinu prijímania úplatku aj zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a z pokračovacieho zločinu zneužitia právomoci verejného činiteľa v súbehu s prečinom ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti. TASR o tom vo štvrtok informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) pri štvrtkovom zásahu v Bratislave zadržala aj Norberta P. Toho vyšetrovateľ obvinil zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zo zločinu zneužitia právomoci verejného činiteľa v súbehu s prečinom ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti a z pokračovacieho obzvlášť závažného zločinu prijímania úplatku v súbehu s prečinom ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti.

Slivka dodal, že NAKA naďalej pokračuje na viacerých miestach v rozsiahlych procesných úkonoch, preto podľa policajného hovorcu nie je možné poskytnúť bližšie informácie.

- Reklama -