Od stredy bude v Česku povinné nosenie rúšok aj v autách

0
Muž má na ruke ochranné rúško v Prahe. Foto: TASR

V Česku bude nosenie rúšok od stredy povinné aj v autách. Vzťahovať sa nebude na vodičov, ktorí budú vo vozidle sami alebo s rodinnými príslušníkmi. Po novom bude nosenie rúšok povinné aj na verejne dostupných miestach na zastavanom území mesta či obce pri vzdialenosti menšej ako dva metre od cudzích ľudí. Informoval o tom spravodajský portál iDNES.cz.

„Čo sa týka nezastavanej oblasti, tam rúška povinné nie sú,” uviedol na brífingu po zasadaní vlády minister zdravotníctva Roman Prymula. Ďalej spresnil, že toto nariadenie neplatí pri dodržaní dvojmetrovej vzdialenosti od cudzích ľudí, pre členov jednej rodiny a športovcov.

O prípadnom zavedení lockdownu podľa Prymulu vláda tento týždeň diskutovať nebude, keďže účinnosť nových opatrení sa preukáže až za 14 dní.

Vláda tiež schválila, že v domovoch pre seniorov by sa mali vyčleniť priestory a potrebný personál pre ľudí infikovaných novým koronavírusom. Prymula zároveň upozornil, že vysoký nárast nakazených je najmä v tejto skupine obyvateľstva.

- Reklama -