Trump mal negatívne testy na koronavírus

0
Vpravo osobný lekár amerického prezidenta Donalda Trumpa Dr. Sean Conley. Foto: TASR/AP

Osobný lekár amerického prezidenta Sean Conley v pondelok uviedol, že Donald Trump mal niekoľko po sebe idúcich dní negatívne výsledky testov na koronavírus nového typu. Informovala o tom agentúra AP.

Ako pripomenula agentúra AFP, oznámenie Trumpovho osobného lekára prichádza niekoľko dní po tom, čo prezident oznámil, že mal pozitívny test na vírus SARS-CoV-2.

„Môžem sa s vami podeliť o informáciu, že (prezident) mal niekoľko po sebe idúcich dní testy negatívne,” uviedol Conley v tlačovej správe s tým, že výsledky priniesli antigénne testy Abbot BinaxNOW. Ako píše AP, výsledky tohto testu sú známe do 15 minút.

Conley nešpecifikoval dni, keď Trumpa testovali a dodal, že na základe týchto údajov lekársky tím dospel k záveru, “že prezident už nie je nákazlivý”.

Trump 1. októbra oznámil, že s manželkou Melaniou mali pozitívny výsledok testu na koronavírus. Ďalšie tri dni strávil prezident vo vojenskej nemocnici pri Washingtone.

Toto krátke lekárovo vyhlásenie vyšlo v čase, keď Trump plánuje vystúpiť na predvolebnom zhromaždení v americkom štáte Florida.

- Reklama -